Wordt het eens tijd voor een bv?

Voor de administratie vertrouwt Annet van Midwoud op Apuls Cijfers & Advies

Annet van Midwoud puzzelt met glas-in-lood

Glazenier Annet van Midwoud noemt het wel eens puzzelen voor gevorderden. In haar atelier in de buurt van Eastermar ontwerpt, vervaardigt, isoleert en restaureert ze glas-in-loodramen. Zelfs in de Steateseal van het provinciehuis zijn haar ramen te zien. Het passend maken van alle kleine stukjes glas vergt het nodige rekenwerk. Toch heeft ze verder niet zoveel met cijfers. Daarom vertrouwt ze voor de administratie op Apuls Cijfers & Advies, zodat ze meer tijd overhoudt voor haar passie.

Zo’n zeventien jaar geleden raakte Van Midwoud tijdens een cursus glas-in-lood in de ban van de bijzondere glaskunst. Bij een glazenier ging ze zich verder bekwamen in het maken van glas-in-loodramen. Want glas-in-loodramen leren maken is vooral veel doen. Ze wijst naar een klein paneel op een plank. “Dit is mijn eerste glas-in-loodraam. Ik heb er toen drie dagen over gedaan. Nu heb ik binnen vijf uren zo’n raampje klaar.” In 2007 besloot ze zelf een glas-in-loodatelier te beginnen.

Glas-in-lood in isolatieglas

Inmiddels heeft ze een grote kring vaste klanten. Momenteel heeft ze het vooral druk met het isoleren van glas-in-lood. “Aan beide zijden van het paneel komt dan glas, zodat je in feite triple glas hebt.” Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want het glas-in-lood moet ook uit elkaar gehaald, schoongemaakt en gerenoveerd worden. “Omdat er een kader om het raam komt, wordt het paneel net wat kleiner. Je moet dus op meerdere plaatsen de stukjes glas net wat kleiner maken, zodat de afbeelding gelijk blijft.”

Steateseal

Van Midwoud maakt daarnaast ook nieuwe glas-in-loodramen en gebrandschilderde ramen. Het hoogtepunt was voor haar de opdracht van de provincie Fryslân om twee ramen te maken voor de monumentale Steateseal in het provinciehuis. “Vlieland en Terschelling hadden nog geen raam, dus daar heb ik ramen voor ontworpen en gemaakt.” Maar ook particulieren weten haar te vinden met bijzondere opdrachten. “Een keer kwamen er mensen die wilden hun paard in de voordeur hebben. Een andere keer was er een meneer met de achternaam De Mol. Hij wilde graag een afbeelding van een mol in het glas hebben, dus dat heb ik voor hem ontworpen en gemaakt.” Wilt u ook een glas-in-loodraam laten maken of restaureren? Zie voor alle mogelijkheden op annetglasinloodstudio.nl of bel 0512-355920.

Apuls Cijfers & Advies ontzorgt

Als ondernemer ontkomt Van Midwoud niet aan alle administratieve verplichtingen. Omdat ze boekhouden als een “noodzakelijk kwaad” ziet, heeft ze dit zoveel mogelijk uitbesteedt aan de specialisten van Apuls Cijfers & Advies. Ze is heel tevreden over de samenwerking. “Je weet waar je aan toe bent. Als er bijvoorbeeld ergens uitstel voor aangevraagd moet worden, regelen ze dit al uit zichzelf. Het is fijn dat je weet dat alles geregeld is en dat je niet voor gekke verrassingen komt te staan.”

Wilt u net als Annet van Midwoud een betrokken en betrouwbaar administratiekantoor dat de gehele administratie uit handen neemt? Apuls Cijfers & Advies ontzorgt u graag.

Apuls Cijfers & Advies | Mr. Oppedijk van Veenweg 8a, Burgum | 0511-462075 | www.apuls.nl

De voordelen van Apuls

Openingstijden

Heeft u een vraag?