Wordt het eens tijd voor een bv?

Sterke groei Houtbouw van Lingen door focus op kwaliteit en veelzijdigheid

Houtbouw van Lingen uit Kollumerzwaag is de afgelopen jaren flink gegroeid. Drie jaar geleden liet het bedrijf daarom een nieuw bedrijfspand bouwen. Daarnaast werd Houtbouw van Lingen vorig jaar een besloten vennootschap (bv). “Daar kwam behoorlijk wat bij kijken”, zegt eigenaar Wiebe van Lingen. “Gelukkig heeft Apuls Cijfers & Advies alles voor ons geregeld.”

Op de vraag waar zijn bedrijf zich mee onderscheidt antwoordt hij resoluut: “de kwaliteit”. Hij verduidelijkt: “Ik doe dit werk al ruim dertig jaar, gezamenlijk met mijn medewerkers. Door de jaren heen hebben wij al diverse bouwwerken mogen realiseren.”

Het bouwen gaat niet meer zoals dertig jaar geleden, want het productieproces wordt continue geoptimaliseerd. In het nieuwe bedrijfspand staan nu computergestuurde machines, waarmee de complete wanden worden gefabriceerd, zodat de bouwwerken op locatie vlot in elkaar kunnen worden gezet.

Het assortiment van Houtbouw van Lingen is breed: van tuinhuisjes, schuren en garages tot luxe overkappingen voorzien van glazen wanden en zomerhuisjes. “Zo hebben wij een aantal weken geleden een mooie luxe overkapping voorzien van een grote glazen schuifwand en een aparte ruimte voor de zwembadtechniek gebouwd”, zegt Van Lingen. Hij geeft aan dat er veel mogelijk is met houtbouw. “Vrij recent hebben wij bij een opdrachtgever in de tuin een compleet geïsoleerd kinderdagverblijf gerealiseerd met kunststof kozijnen, een schuifpui en veiligheidsglas. Het desbetreffende gebouw is ook geschikt als mantelzorgwoning.”

Ook op het gebied van houtsoorten en kleuren is er veel mogelijk. De houtbouwer merkt dat er vooral veel vraag is naar onderhoudsvriendelijk houtsoorten. “Bijvoorbeeld VäriWood, dit is vurenhout voorzien van een coating, waardoor het wel 15 jaar onderhoudsvriendelijk is.”

Naast particuliere opdrachtgevers weten ook diverse bouwbedrijven Van Lingen te vinden. “Zo’n 40 procent van de projecten komt van bouwbedrijven waar wij mee samenwerken. Daarnaast werken wij ook samen met hoveniers en bestratingsbedrijven, zodat in één keer een hele tuin gerealiseerd kan worden.” Zie voor een overzicht van alle mogelijkheden op www.houtbouwvanlingen.nl of kom een kijkje nemen op het showterrein van Houtbouw van Lingen op Foarwei 257 in Kollumerzwaag.

Over de samenwerking met Apuls is Van Lingen zeer tevreden. “Al ruim 25 jaar zijn wij klant bij Apuls, destijds heette dit Van Breeden Administrateurs. Het contact is heel goed en de lijntjes zijn kort. Daarnaast denken ze echt mee. Ik ben blij dat Apuls de financiële administratie voor de oprichting van de bv op zich heeft genomen en ons hierin begeleid heeft.”

Wilt u net als Van Lingen een betrokken en betrouwbaar administratiekantoor waar u ook terecht kunt met al uw vragen over rechtsvormen? Apuls Cijfers & Advies adviseert u graag.

De voordelen van Apuls

Openingstijden

Heeft u een vraag?