Wordt het eens tijd voor een bv?

Welkom bij lunchroom Sirenes aan De Hemmen

Café restaurant Sirenes is gevestigd op het industrieterrein in Drachten, aan De Hemmen. De gezellige lunchroom is gemakkelijk bereikbaar vanaf de rondweg, met volop parkeergelegenheid voor de deur. “Het is van oorsprong een chauffeurscafé”, vertelt eigenaar Jan de Vries. “Wij kochten dit tweeënhalf jaar geleden en gooiden het roer om. Er komen hier nog altijd veel chauffeurs, maar ook omwonenden, families en het bedrijfsleven weten de weg goed te vinden.”

Sirenes is een sfeervolle eetgelegenheid met op de menukaart keus in twaalfuurtjes, plates, snacks, belegde broodjes en drankjes. Er is een open keuken waar klanten de kok zien werken en er zijn gezellige zithoeken coronaproof opgesteld met tussenmuurtjes.

“We hebben daarnaast ook een afhaal- én een bezorgservice”, vertelt echtgenote Gretha de Vries. “Het bedrijfsleven komt hier lunchen of vergaderen. Vrienden spreken af om te snacken of koffie te drinken. In verband met corona bestellen sommigen nu het eten om het elders op te eten. Op locatie laten bezorgen kan dus ook.”

Apuls is steun in coronatijd
De hoofdactiviteit van de ondernemers Jan en Gretha de Vries was tot voor kort Catering Service Jan de Vries. “Het restaurant deden we er bij, het was een mooie aanvulling voor ons seizoenswerk. Nu, door corona, is dat andersom.”

Nanne van der Veen van Apuls Cijfers & Advies knikt bevestigend. Catering Service Jan de Vries is een klant van het administratie- en adviesbureau in Burgum. “In onze adviesgesprekken hebben wij altijd aandacht voor het risico van een ondernemer. Normaal gesproken hebben de weersomstandigheden grote invloed op de bedrijfsresultaten van deze cateraar. Ze verzorgen het eten, drinken en meer bij evenementen, waaronder grote festivals met duizenden bezoekers. De reserves die Catering Service Jan de Vries opbouwde als buffer voor slecht weer, komen nu goed van pas om de coronacrisis het hoofd te bieden.” Apuls stimuleerde ook altijd het werken met uitzendkrachten. Nanne van der Veen: “In goede tijden heb je dan iets hogere personeelskosten, maar in slechte tijden, zoals nu, minder vaste lasten.”

De door corona zwaar gedupeerde ondernemers Jan en Gretha de Vries waren de afgelopen maanden blij met Nanne. De adviseur van hun administratiekantoor gaf steun om positief te blijven en bleef oog houden voor de mogelijkheden die er wel zijn, bij Sirenes bijvoorbeeld. Ook wees Nanne op de financiële maatregelen die genomen konden worden: het uitstellen van belastingbetalingen zoals loonheffing, btw, inkomstenbelasting en zorgverzekeringpremies. “Dat moest allemaal wel geregeld en aangevraagd worden. We zijn blij dat Apuls dat voor ons deed”, zegt Gretha.

Barbecue bij Sirenes
Terwijl Apuls hen op administratief gebied ontzorgde, gingen de ondernemers aan de slag met het ondernemersplan. “We hebben Sirenes coronoproof ingericht. We hebben een terras aangelegd waar we een barbecue kunnen organiseren voor personeel- en familiefeesten. We zijn folders gaan rondbrengen om de naamsbekendheid te vergroten. En we denken na over mogelijkheden die er zijn zodra er weer honderd mensen binnen mogen: kleinschalige muziekoptredens bijvoorbeeld. Met de expertise van Catering Service Jan de Vries moet dit lukken. Wat we nu al doen naast Sirenes is het verzorgen van de catering voor groepen bij u thuis of op (bedrijfs)locatie.”

Café restaurant Sirenes | De Hemmen 2, Drachten | 0512 355 209

De voordelen van Apuls

Openingstijden

Heeft u een vraag?