Wordt het eens tijd voor een bv?

Apuls Cijfers & Advies: de adviseur van de ondernemende mens

Als ondernemer moet u van veel zaken op de hoogte zijn. Vooral strategische en financiële vraagstukken kunnen zorgen voor slapeloze nachten. U kunt echter onmogelijk alles weten. “Gelukkig hoeft u ook niet alles te weten”, zegt Jan Tabak van Apuls Cijfers & Advies. “Wij adviseren u graag bij de meest uiteenlopende vraagstukken, zodat u tijd overhoudt om te ondernemen.”

Door de jaren heen heeft Apuls Cijfers & Advies honderden ondernemers geholpen met de administratie, het opstellen van jaarrekeningen en fiscale aangiften. “Wij werken met verschillende online boekhoudprogramma’s. Hiermee kunt u als ondernemer zelf eenvoudig en overzichtelijk uw administratie bijhouden. Het is uiteraard ook mogelijk om de administratie helemaal aan ons uit te besteden.”

Collega Jan de Vries geeft aan dat ondernemers soms de salarisadministratie onderschatten. “Hier komt veel bij kijken. Wij zijn op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en wijzigingen in cao’s en nemen ook subsidiemogelijkheden onder de loep.” De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor extra uitdagingen, die soms op een creatieve manier moeten worden opgelost, stelt hij. “Denk bijvoorbeeld aan outsourcing of detachering. Hoe regelt u dit financieel en hoe richt u uw organisatie en administratie hierop in? Wij sparren hier graag met u over.”

De Vries benadrukt dan ook dat Apuls Cijfers & Advies veel meer is dan ‘gewoon’ een administratiekantoor. “Wij fungeren als klankbord en soms houden wij ondernemers een spiegel voor.” Ondernemers komen met heel uiteenlopende vraagstukken bij Apuls Cijfers & Advies, zegt hij. “Het kan gaan over investeringen, financieringen, fiscale zaken, rechtsvormen of de koers van het bedrijf. Samen met de ondernemer bedenken wij dan een strategie die bij het bedrijf en de ondernemer past.” Tabak vult aan: “En als ondernemers hun bedrijf willen verkopen of een bedrijf willen kopen, dan begeleiden wij de overname.” Daarnaast wijst hij op de mogelijkheden van mediation bij met name zakelijke geschillen. “Wij zijn beiden mediator. Bij kwesties of dreigende conflicten is het heel belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Samen met de verschillende partijen proberen wij dan tot een oplossing te komen, die goed is voor het bedrijf, de onderlinge relatie en daarnaast zo weinig mogelijk kosten met zich meebrengt.”

Niet alleen de vraagstukken, maar ook de bedrijven die Apuls Cijfers & Advies helpt, zijn divers, vertelt Tabak. “Zo begeleiden wij starters en zzp’ers, maar voeren ook control-werkzaamheden uit voor grotere mkb’ers. Deze bedrijven kunnen op die manier over een controller beschikken die de financiële positie van het bedrijf bewaakt, maar ze hoeven hier niet apart iemand voor aan te nemen.”

Zoekt u een betrokken en betrouwbaar administratiekantoor waar u met al uw bedrijfskundige vraagstukken terechtkunt? Apuls Cijfers & Advies adviseert u graag.

De voordelen van Apuls

Openingstijden

Heeft u een vraag?