Wordt het eens tijd voor een bv?

Heeft u grip op uw kosten en opbrengst?

Hoe houdt u als ondernemer grip op de financiële balans van uw bedrijf? U maakte een bedrijfsstrategie, ondernemersplan en een financieringsplan. U ging aan de slag. Hoe beoordeelt u of u op de goede weg bent? Leveren de werkzaamheden voldoende op? Heeft u grip op de situatie?

Administratie- en adviesbureau Apuls Cijfers & Advies in Burgum merkt dat deze vraag in de praktijk op verschillende manieren wordt beantwoord. Sommigen doen dat kijkend naar hun banksaldo. Anderen letten op de balans crediteuren/debiteuren. Sommigen zijn zich bewust van de kosten en de marge die er is om voldoende resultaat te behalen.

Apuls-adviseur Jan Tabak vraagt: “Hebt u als ondernemer voldoende grip op uw kosten en uw verdiensten? Hoe heeft u uw kostprijs berekend? Zijn de offertes waarmee u het werk in de wacht sleept realistisch? Zijn uw volumes dusdanig dat de inkomsten groter zijn dan de uitgaven? Wat zijn uw personeelskosten, wat is een passend uurtarief, hoeveel omzet is nodig om winst te maken?”

De adviseurs van Apuls leggen u dit soort vragen voor wanneer u ze zelf uit het oog dreigt te verliezen. “Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opzetten van een goede registratie of het maken van een kostprijsberekening. Hoe wordt de offerte berekend? Wat is uw verkoopverhaal? Samen met u maken we de tussentijdse balans op en denken mee over efficiëntie.”

De voordelen van Apuls

Openingstijden

Heeft u een vraag?