Wordt het eens tijd voor een bv?

Enno Feenstra en Immie Jonkman vertrouwen op Apuls: “Investeren en ontwikkelen blijft mogelijk en belangrijk!”

Administratieverwerking

De ondersteuning van Apuls Cijfers & Advies gaat voor zelfstandig ondernemers veel verder dan een jaarrekening of belastingaangifte. Dat ondervonden Enno Feenstra en Immie Jonkman, getrouwd en beide zelfstandig ondernemers in de culturele sector.

Recentelijk hebben zij een nieuwe woning gekocht, in een coronaperiode die grote gevolgen heeft voor hun werk. Immie: “Door de betrokkenheid en gedrevenheid van Nanne van der Veen is de koop van onze woning vlekkeloos verlopen, ondanks de huidige situatie.”

Het is voor ondernemers in de culturele sector op dit moment erg zwaar. Evenementen vallen weg en er is veel onduidelijkheid over de komende periode. “Het werk stopte in maart van het ene op het andere moment of veranderde behoorlijk. En net op dat moment verkochten wij ons huis en zochten we een nieuwe woning.”

Jonkman en Feenstra werken beiden al jaren in de culturele sector. Enno Feenstra: “Ik ben producent van festivals en evenementen. Vlak voordat voor ons het drukste seizoen begon, viel al ons werk weg. En dan zit je thuis, niets te doen. Ik ben echter niet iemand die stil blijft zitten en gebruik mijn tijd nu om mij verder te ontwikkelen in wat eerst een hobby was: smeedwerk.”

Ook voor Immie Jonkman waren het onzekere tijden: “Als zakelijk directeur van twee geannuleerde evenementen bleef er voor mij natuurlijk werk rondom de annulering en financiële afronding. Toch is dat niet waarom je dit werk doet. Daarnaast speelde de mogelijkheid voor mij voor een baan in loondienst. Allemaal onduidelijkheid en onzekerheid.” Apuls is al bijna 20 jaar hun vaste, zakelijke adviseur. “Nanne heeft ons altijd goed geholpen en geadviseerd. Zijn brede kennis en zijn vermogen om juist net even anders naar dingen te kijken, maakt dat wij gewoon vol vertrouwen alle financiële zaken bij Apuls laten.”

“Maar het gaat verder”, benadrukt Jonkman. “Het gaat ook juist om dat extra dat ertoe doet: meedenken over de richting van ons bedrijf, keuzes die we moeten maken zoals nu in coronatijd, en ook met het verkopen van onze oude woning en het kopen van een nieuwe woning. Als ondernemer is het belangrijk om alle voor- en nadelen goed af te wegen omdat de woning in ons geval ook sterk verweven is met ons bedrijf. Koop je een bedrijfspand, of toch particulier met een aangebouwd kantoor? Apuls heeft ons daar heel erg goed bij geadviseerd.”

De culturele sector is op dit moment sterk in beweging. Niemand weet wanneer er weer evenementen of voorstellingen georganiseerd kunnen worden. In dergelijke onzekere tijden is het uitermate belangrijk iemand te hebben die je kan adviseren bij belangrijke keuzes. Jonkman: “Het is gewoon fijn dat ik Nanne altijd kan bellen met vragen rondom werk en financiën. Iemand die je kent, je thuissituatie kent, maar ook je persoonlijkheid kent. Dat maakt het nemen van de juiste beslissingen toch veel makkelijker.”

De voordelen van Apuls

Openingstijden

Heeft u een vraag?