Wordt het eens tijd voor een bv?

“Apuls Cijfers en Advies motiveert ons om een stap verder te denken”

Fekkes Mechanical Design is altijd op zoek naar technisch talent

Hidde Fekkes startte in 2000 Fekkes Mechanical Design in Garyp. Voor bedrijven in binnen- en buitenland bedenkt, ontwerpt en bouwt hij machines, van concept tot eindproduct. Dit doet hij met een team van acht mensen. Technische medewerkers zijn echter schaars, daarom haalt hij ze het liefst binnen als ze nog op school zitten. Apuls cijfers & Advies helpt hem en zijn partner Bianca Fekkes, die ook in het bedrijf zit, om in de dagelijkse drukte naar de toekomst te blijven kijken.

Toen het echtpaar in 2015 een wat langere vakantie nam, kwam het onderwerp pensioenopbouw ter sprake. “Wij zeiden: ‘Wij moeten nu toch wat gas gaan geven”’, zegt Bianca Fekkes. Niet lang daarna verhuisden ze het bedrijf van een kleiner bedrijfspand aan de Eendrachtsweg in Garyp, naar een grote boerderij met loods aan de Westerein in hetzelfde dorp. Een aantal jaren later werd de loods verhoogd met 3,65 meter. Volgens de ondernemer heeft het bijgedragen aan de groei van de afgelopen jaren. “Klanten zagen dat wij de ruimte hadden en zo werden de projecten ook groter.”

Hidde en Bianca Fekkes met op de voorgrond een 3d-model en krachtenberekening van een Liebherr 944R graafmachine compleet omgebouwd tot transportbandkraan.

Machines van 80 ton

Het ingenieursbedrijf ontwikkelt en bouwt soms onderdelen die op een keukentafel passen, de andere keer machines van 80 ton. Sinds twee jaar beschikt Fekkes Mechanical Design over een CNC-gestuurde snijtafel die tot wel 200 millimeter dik plaatmateriaal kan snijden. Ook werd er geïnvesteerd in een lijnboor en mobiele kottermachine.

De medewerkers zijn echter het belangrijkste kapitaal van het bedrijf. Het is echter lastig om aan technisch personeel te komen, weet Bianca Fekkes. “Wij proberen daarom in samenwerking met de scholen leuke werkplekken te creëren, zodat jongeren hier ook na het werk- en leertraject blijven werken.” Door middel van een crossautoteam met een meer dan 700 pk sterke Toyota Starlet wordt er gewerkt aan teambuilding.

Momenteel zoeken ze nog een werktuigbouwkundig ingenieur, meldt haar echtgenoot. “Deze persoon zou dan taken van mij kunnen overnemen, zodat ik meer tijd voor het bedrijf heb.” Kijk voor meer informatie over deze vacature op www.fekkesmechanicaldesign.nl/over-ons, bel 0511-522110 of stuur een e-mail naar info@fekkesmechanicaldesign.nl.

Apuls Cijfers & Advies denkt mee

Hidde Fekkes is blij met Apuls Cijfers en Advies als administratiekantoor. “Apuls regelt het financiële gedeelte zodat wij ons op het technische gedeelte kunnen richten.” Zijn partner vult aan: “Jan Tabak heeft altijd goede tips voor ons en motiveert ons om een stap verder te denken.”

Wilt u net als Fekkes Mechanical Design een betrokken en betrouwbaar administratiekantoor dat ook raad weet met strategische vraagstukken? Apuls Cijfers & Advies denkt met u mee.

Apuls Cijfers & Advies | Mr. Oppedijk van Veenweg 8a, Burgum | 0511-462075 | www.apuls.nl

De voordelen van Apuls

Openingstijden

Heeft u een vraag?